DISTRIBUIȚI
Yahoo News Singapore

O adolescentă de 16 ani din Lyon, Franța, a primit ameninţări cu moartea şi a fost nevoită să se mute la alt liceu după ce a insultat islamul pe Instagram. Poliţia păzeşte casa adolescentei ca să evite un nou Charlie Hebdo, potrivit mediafax.

Libertatea de exprimare la adresa religiei a ajuns, din nou, subiect de polemică aprinsă în Franţa. Mila, o adolescentă de 16 ani care a insultat islamul, a primit ameninţări cu moartea şi a trebuit să schimbe liceul la care învăța.


Citește și : Iranul ameninţă că va ataca SUA şi Israelul dacă aceste ţări fac ‘cea mai mică eroare’

„Detest religia. Coranul este o religie a urii. Spun ceea ce cred, la naiba. Nu sunt deloc rasistă. Nu poţi fi rasist cu o religie”, a declarat Mila.

În polemică a intrat şi Emmanuel Macron, care a spus că blasfemia nu este o infracţiune.

Poliţia păzeşte casa adolescentei ca să evite un nou Charlie Hebdo. În ianuarie 2015, fraţii Kouachi au dat buzna în redacţia Charlie Hebdo şi au executat opt jurnalişti.

Potrivit unei declarații făcute ulterior de reprezentanții filialei Al-Qaeda din Yemen, care și-au asumat responsabilitatea atacului, jurnaliștii francezi au fost pedepsiți pentru că au batjocorit, prin caricaturile realizate, imaginea profestului Mahomed.

Citește și : Ursula Von der Leyen recunoaşte că s-au făcut greşeli în timpul mandatului ei de ministru al apărării