DISTRIBUIȚI

O adolescentă de 15 ani din Michigan se află în închisoare de 73 de zile, după ce un judecător a decis că neprezentarea temelor online a fost o încălcare a condiţiilor de eliberare condiţionată, scrie Reuters, conform mediafax.

Tânăra, numită de presa din SUA „Grace”, pentru a-i păstra anonimatul, fusese condamnată în luna noiembrie pentru agresiune şi furt, iar apoi eliberată condiţionat.


Citeşte şi: Un autobuz a căzut într-o prăpastie din Vietnam! Cel puţin 15 oameni au murit!

În noiembrie 2019, mama adolescentei a depus o plângere pentru violenţă în urma unei altercaţii între ele, iar apoi a fost adăugată la dosar o a doua plângere pentru furt. În aprilie, după finalizarea procedurilor legale, Grace a fost eliberata sub control judiciar.

Dar, câteva săptămâni mai târziu, asistenta socială care o supraveghea a aflat că aceasta nu s-a trezit la timp într-o dimineaţă pentru a asista la cursurile ţinute online şi nu şi-a făcut temele.

Grace a încălcat în acest fel condiţiile de probaţiune, ceea ce a făcut să fie încarcerată din nou în centrul local de detenţie pentru minori, acolo unde se află în continuare după 73 de zile.

Cazul din Michigan este tot mai mediatizat în Statele Unite şi mai mulţi americani au început să ceară eliberarea fetei, mai ales că aceasta suferă de tulburări semnificative de atenţie. Mulţi văd cazul fetei de culoare drept un exemplu de rasism sistemic în lumea închisorii americane în care minorii, în special, nu au nici un mijloc de apărare.

Citeşte şi: Este OFICIAL! SUA au rămas fără consulatul din Chengdu – VIDEO

Cei care schimbarea sentinţei prin care tânăra se află în închisoare susţin că este vorba de o eroare şi că Grace, care are nevoie de atenţie specială din cauza problemelor legate de lipsa de concentrare, a avut, după eliberare, o conduită exemplară fără niciun act de violenţă şi a reuşit să-şi îndeplinească toate celelalte atribuţii până la incidentul cu temele online.

Atât la nivel la nivel local, cât şi în mediul online, mai multă lume s-a mobilizat, inclusiv politicieni precul Hillary Clinton, pentru a cere eliberarea lui Grace. Pe reţelele de socializare circulă mai multe petiţii şi colectări de fonduri pentru ea.