DISTRIBUIȚI
Downtown Development District

O navă militară a SUA se întoarce în port după ce 18 marinari aflaţi la bord au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, un nou focar de COVID-19 depistat pe o navă militară, relatează DPA, potrivit agerpres.

Persoana infectată prima cu COVID-19 a fost evacuată de o echipă specială care a fost trimisă pe navă, USS Kidd, care operează la sud de SUA.


Citește și : Cel mai grav bilanţ de COVID-19 din lume: SUA au depășit pragul de 50.000 de decese

Ulterior, alţi 17 marinari au fost testaţi pozitiv şi sunt aşteptate mai multe astfel de cazuri, au anunţat vineri Forţele navale ale SUA.

„Nava se va întoarce în port unde echipajul va continua să o cureţe şi să o dezinfecteze”, potrivit unui comunicat.

USS Kidd a luat parte la operaţiuni antidrog în largul coastelor mai multor naţiuni latinoamericane.

Aceasta este cea de a doua navă a SUA care se confruntă cu un focar de COVID-19. Portavionul USS Theodore Roosevelt a avut nu mai puţin de 840 de marinari testaţi pozitiv pentru noul coronavirus.

Citește și : Situația pandemiei de COVID-19 în Marea Britanie

Comandantul navei a fost demis din funcţie, o decizie controversată, după ce a pledat pe lângă superiorii săi ca echipajul său să fie tratat, avertizând că marinarii îşi vor pierde viaţa dacă nu se va interveni rapid. Secretarul interimar al forţelor navale a demisionat ulterior şi el, după ce a făcut o serie de comentarii controversate privind nava în cauză.

Readucerea navei în port şi mutarea majorităţii marinarilor la sol au ridicat pe de altă parte preocupări geopolitice, însă armata SUA insistă că poziţia ţării în regiunea Pacificului, de contracarare a Chinei, nu a fost afectată.