DISTRIBUIȚI

Ucraina a fost ţinta a numeroase bombardamente ruseşti, sâmbătă, a doua zi după ce Occidentul a promis că va livra arme cu rază de acţiune mai lungă, Kievul afirmând în acelaşi timp că a reuşit să contracareze un atac asupra Bahmut, un oraş din est pe care preşedintele ucrainean l-a numit „fortăreaţă”, relatează AFP, potrivit agerpres.   

„Inamicul se regrupează în anumite zone. Îşi concentrează principalele eforturi pe desfăşurarea de operaţiuni ofensive în direcţiile Kupiansk, Lyman, Bahmut, Avdiivka şi Novopavlivka”, în estul Ucrainei, a declarat Ministerul ucrainean al Apărării.


Citește și : China spune că SUA ar trebui ‘să nu se mai amestece’ în situaţia din Taiwan

În regiunea de est a Doneţk, tiruri de artilerie „masive” au vizat sâmbătă dimineaţa Avdiivka, pe linia frontului, după ce oraşul Kramatorsk a fost lovit peste noapte de rachete, au informat autorităţile ucrainene.

În ultimele 24 de ore, doar în sudul provinciei Zaporojie, au căzut obuze asupra unor „infrastructuri civile” situate pe teritoriile a 26 de localităţi, potrivit surselor citate.

De asemenea, bombardamentele au continuat la Herson, un oraş important din sud capturat şi apoi abandonat de ruşi şi unde o persoană a fost ucisă şi alta rănită vineri.

Statele Unite au anunţat vineri un nou pachet de ajutor militar, de 2,2 miliarde de dolari, destinat Ucrainei şi care include rachete care vor putea, practic, dubla rază de acţiune a forţei de lovire ucrainene împotriva ruşilor, notează AFP şi Reuters.

Citește și : Pentagonul menţine poziţia că balonul din China este un dispozitiv de spionaj