DISTRIBUIȚI
The Daily Mail

La Roma, construcţia unei linii de metrou care trebuie să treacă pe sub Colosseum este blocată de 10 ani din cauza bogăţiei arheologice din sol dar şi din cauza riscurilor pe care le poate aduce chiar monumentului, potrivit News.ro .

Avantajul este că staţiile de metrou expun bogăţiile descoperite şi devin adevărate muzee deschise tuturor.


Citește și : Mexic: Atac armat într-un bar din Cancun; cinci morți

Deasupra şantierului liniei C de metrou roman, o bazilică este protejată de întărituri metalice pentru a evita ca vibraţiile să nu provoace prăbuşirea sa. Dar lucrările care au loc de-a lungul oraşului permit scoaterea la iveală a unui număr mare de piese de arheologie. Astfel, la doi paşi de Colosseum, muncitorii au descoperit un trotuar roman intact, potrivit site-ului franceinfo.fr.

Bogăţia subsolului roman întârzie mult lucrările şi pe cea a noii linii de metrou. Întârzierea de 10 ani are drept consecinţă un buget multiplicat cu 25, ajungând la 3,7 miliarde de euro.

Cei care folosesc linia C, partea deja dată în exploatare, pot admira pe peron un adevărat muzeu. În staţia San Giovanni sunt expuse deja marelui public descoperirile făcute în urma săpăturilor.

Citește și : Rouhani: Iranul, pregătit să coopereze cu statele regionale pentru menţinerea securităţii în Orientul Mijlociu