DISTRIBUIȚI
bbc

Institutul Naţional Medico-Legal din Guatemala a identificat marţi alte două victime ale tragicei erupţii a vulcanului Fuego din 3 iunie, astfel încât numărul celor decedaţi a ajuns la 161, potrivit EFE, scrie agerpres.

Un adolescent de 15 ani şi un copil de 11 ani sunt cei care au făcut să crească bilanţul victimelor provocate de catastrofa survenită în comunităţile din împrejurimile vulcanului cu o înălţime de 3.763 metri şi aflat la distanţă de 50 de km de capitală.


Citește și : Teroriştii din Barcelona plănuiau să atace stadionul Camp Nou şi o discotecă

Potrivit Institutului Medico-Legal, 60 de victime aveau vârste de sub 18 ani, în timp ce numărul adulţilor se cifrează la 158. S-a anunţat de asemenea că numărul celor dispăruţi este de 263.

Marţi au fost instalate primele 29 de familii, care au fost găzduite în şcoli, în căsuţele de lemn din complexul La Industria, proprietate a statului.

Această primă fază va dura până vineri, iar în cadrul acesteia vor fi relocate 94 de familii cu în total 348 de persoane.

Citește și : Emiratele Arabe Unite anunță o amnistie pentru lucrătorii imigranţiaflaţi într-o situaţie neregulamentară

Violenta erupţie a vulcanului Fuego şi fluxurile piroclastice care s-au scurs pe versanţii colosului au distrus 186 de gospodării, alte 750 fiind în condiţii de risc.

Cinci drumuri au fost afectate, alături de o şcoală şi de două poduri, în timp ce o şosea a fost distrusă în totalitate.