DISTRIBUIȚI
Yahoo News

Puternicul seism care s-a produs vineri în estul Turciei a făcut cel puţin 31 de victime, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat duminică de autorităţile din această ţară, informează AFP, potrivit agerpres.

Numărul persoanelor rănite în provinciile Elazig şi Matalya este de cel puţin 1.607, a anunţat Agenţia naţională de gestionare a catastrofelor (AFAD).


Citește și : Pompeo şi-a pierdut cumpătul: A insultat o jurnalistă care l-a întrebat insistent despre Ucraina

Seismul s-a produs vineri la ora 17:55 GMT în provincia Elazig şi a avut o magnitudine de 6,7, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Echipele de intervenţie continuau duminică dimineaţă operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori sub dărâmăturile din centrul oraşului Elazig, a dezvăluit un corespondent al AFP.

Potrivit AFAD, 45 de persoane au fost descoperite în viaţă sub dărâmături, începând de vineri.

Aproape 80 de clădiri s-au prăbuşit în Elazig şi Malatya, iar 645 de imobile au fost grav avariate, potrivit aceleiaşi surse.

Citește și : Americanilor le-au fost oferite locuri la cursa care va pleca din Wuhan, însă contracos

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a deplasat sâmbătă în cele două provincii afectate de seism şi a spus că „măsurile necesare vor fi luate imediat (…) pentru ca nicio persoană să nu rămână fără locuinţă”.