DISTRIBUIȚI
Daily Times

Creşterea numărului de turişti străini în Spania s-a moderat în ianuarie, la 4,2 milioane, un avans de 2,2% faţă de perioada similară din 2018, însă cheltuielile acestora au urcat cu 3,6%, ajungând la 4,68 miliarde de euro, arată datele publicate de Institutului Naţional de Statistică (INE), transmite EFE, potrivit Agerpres.

Este a cincea lună de creştere consecutivă a numărului vizitatorilor străini şi a şasea în ceea ce priveşte majorarea cheltuielilor.


Citește și : Trump a ORDONAT PERSONAL oferirea unei autorizaţii pentru acces la date secrete ginerelui său

În ianuarie, cei mai mulţi turişti au venit din Marea Britanie (807.347, în creştere faţă de perioada similară din 2018), Germania (peste o jumătate de milion, un avans de 2,7%), în timp ce numărul turiştilor din Franţa a scăzut cu 8,7%.

În topul destinaţiilor turistice se află: Insulele Canare (1,2 milioane de vizitatori) şi Catalunia (910.779).

Strategia autorităţilor de la Madrid este de a încuraja majorarea cheltuielilor vizitatorilor străini, a declarat recent secretarul general al Consiliului de Turism al Guvernului, German Porra.

„Spania este decisă să-şi transforme modelul său turistic trecând de la un număr imens de vizitatori la majorarea cheltuielilor”, a explicat German Porras.

Citește și : Guvernul Canadei a iniţiat procedura de extrădare în Statele Unite a directorului financiar Huawei

Turismul a avut anul trecut un aport de 14,9% la Produsul Intern Brut al Spaniei, conform datelor Consiliului Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC).