DISTRIBUIȚI

Numărul solicitărilor de azil în Germania a crescut din nou în acest an, transmite duminică dpa, potrivit agerpres.  

Biroul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF) a transmis că a primit 100.278 de cereri de azil până la finalul lunii septembrie, ceea ce reprezintă cu 35,2% mai mult decât au fost înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.


Citește și :  Rusia ar putea relua vânzările de gaze pe piaţa spot, după umplerea capacităţilor sale de stocare

Totuşi, numărul sosirilor a fost puternic afectat anul trecut de pandemia de coronavirus, care a presupus închiderea graniţelor şi suspendarea pe scară largă a traficului aerian.

În intervalul 2016-2020, numărul solicitanţilor de azil a scăzut constant. Dintre cei care depun o cerere de azil pentru prima oară, circa 19,5% reprezentau copii sub un an născuţi în Germania.

Marea majoritate a solicitanţilor de azil care au depus o primă cerere provin din Siria, Afganistan şi Irak. Un număr de 40.472 de solicitări iniţiale proveneau de la persoane din Siria (o creştere de 57,1%), iar 8.531 de solicitări proveneau din Irak (o creştere de 22,2%).

Citește și : Moscova a lansat sistemul ‘Face pay’ la toate staţiile reţelei sale de transport subteran

Numărul solicitărilor de azil din Afganistan a crescut în mod special, BAMF înregistrând un total de 15.045 de solicitări (o creştere de 138%) până la sfârşitul lui septembrie.