DISTRIBUIȚI
Mongabay

Numărul cazurilor de braconaj cu rinoceri în Africa de Sud continuă să scadă, a precizat duminică ministrul Mediului, Barbara Creecy, cu ocazia Zilei Mondiale a Rinocerului, potrivit DPA, scrie agerpres.

În intervalul ianuarie-iunie, numărul rinocerilor ucişi pentru coarne a fost de 318, în scădere de la 386, înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.


Citește și : Prezenţa forţelor străine în Golf sporeşte ‘insecuritatea’ (Rouhani)

„Deşi lupta împotriva braconajului este departe de a se încheia, suntem mândri să afirmăm că eforturile noastre ca guvern, proprietari de rinoceri şi cetăţeni preocupaţi au dat roade”, a precizat Creecy într-o delcaraţie.

Per ansamblu, rata braconajului cu coarne de rinoceri reprezintă încă ”un risc pentru rinoceri la nivel global”, a precizat World Wildlife Fund (WWF), care a contribuit la instituirea Zilei Mondiale a Rinocerului, într-o declaraţie dată vineri publicităţii.

„Doar prin recunoaşterea reţelei complexe de crimă organizată şi corupţie din spatele fiecărui rinocer mort şi acţionând împreună pentru beneficiul pe termen lung al oamenilor putem opri numărul în creştere de pierderi”, a declarat Jo Shaw, de la WWF South Africa.

În Africa au mai rămas doar 25.000 de rinoceri negri şi albi. Aceste animale sunt ucise pentru coarnele lor, despre care se crede că ar avea proprietăţi medicinale sau afrodiziace, în special în Asia.

Citește și : Cel puţin 26 de morți, inclusiv copii, într-un accident de autobuz în nordul Pakistanului