DISTRIBUIȚI
Anadolu Agency

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus s-a dublat într-o singură săptămână în Cisiordania, potrivit bilanţului oficial publicat luni de Autoritatea palestiniană, care şi-a exprimat recent îngrijorarea faţă de un al doilea val de contagieri, ce ar putea fi „mai periculos decât primul”, relatează AFP, potrivit agerpres.

În urmă cu o săptămână, la 15 iunie, bilanţul cazurilor se ridica la 430 în Cisiordania, potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii.


Citește și : Emmanuel Macron pleacă în Olanda pentru discuții cu premierul Mark Rutte

Teritoriile palestiniene – ocupate de Israel din 1967 – înregistrau luni 903 cazuri, o cifră de peste două ori mai mare în raport cu ultima săptămână.

Doar în ziua de luni s-au înregistrat 142 de îmbolnăviri, „cel mai ridicat bilanţ pentru o singură zi” de la debutul pandemiei, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Joi, ministrul Sănătăţii, Mai al-Kaila, raportase un al doilea val de contagieri „mai periculos decât primul, deoarece numeroase cazuri au fost descoperite fără să fie depistată sursa de contagiere, iar membri ai personalului medical au fost infectaţi”.

Oraşul Nablus şi Hebron, din nordul şi sudul Cisiordaniei, au fost temporar închise sâmbătă, după ce s-a înregistrat o creştere importantă a contagierilor.

Majoritatea celor infectaţi sunt palestinieni care lucrează în Israel sau arabi israelieni care au vizitat Cisiordania.

Citește și : China intră ‘în hora’ Tratatului privind Comerţul cu Arme

Autorităţile palestiniene au ridicat la sfârşitul lunii mai restricţiile instaurate în Cisiordania după apariţia primelor cazuri, care au fost semnalate pe 5 martie.

În Fâşia Gaza, un alt teritoriu palestinian, 72 de persoane s-au îmbolnăvit, dintre care una a decedat.