DISTRIBUIȚI
Sky News

Numărul persoanelor decedate în debandada din timpul sărbătorilor de Halloween din Seul a crescut la 153, a anunțat duminică postul public sud-coreean de televiziune KBS, citând serviciile de urgență, potrivit mediafax.

Numărul răniților a crescut la 103, de la 80, cât se anunțase anterior, 19 dintre aceștia fiind în stare gravă, notează dpa.


Citește și : Turcia nu a fost înştiinţată oficial de Rusia cu privire la retragerea sa din acordul privind exportul de cereale din Ucraina

Potrivit serviciilor de urgență, 22 dintre morți sunt străini, în timp ce Ministerul de Interne a avansat un număr de 20. Printre victimele străine se numără persoane din China, Iran, Rusia, Statele Unite, Franța, Australia, Vietnam, Uzbekistan, Norvegia, Kazahstan, Sri Lanka, Thailanda și Austria.

Tragedia a avut loc în cartierul Itaewon, după ce, potrivit rapoartelor, mulțimea s-a revărsat pe o stradă laterală îngustă sâmbătă seara târziu. Circumstanțele exacte ale tragediei au fost inițial neclare.

Citește și : Telefonul personal al lui Liz Truss a fost piratat de agenţi suspectaţi că lucrează pentru Vladimir Putin

Martorii au declarat că străzile înguste din jurul locului unde a avut loc busculada erau atât de aglomerate încât a fost dificil pentru serviciile de urgență să se descurce pentru a ajuta victimele.

Guvernul a anunțat o perioadă de doliu național care va dura până sâmbătă.