DISTRIBUIȚI

Iranul a anunţat, sâmbătă, creşterea numărului de decese cauzate de noul coronavirus la 43, iar numărul total de persoane infectate a ajuns la 593, potrivit Reuters, scrie mediafax.

„Din păcate, nouă persoane au murit din cauza virusului în ultimele 24 de ore. Numărul morţilor este acum 43. Noile cazuri infectate confirmate până ieri sunt 205, ceea ce face ca numărul total de persoane infectate să fie 593”, a declarat Kianush Jahanpur, un oficial al Ministerului Sănătăţiii pentru televiziunea de stat iraniană.


Citește și : Turcia afirmă că a distrus o ‘instalaţie de arme chimice’ în nord-vestul Siriei

Câţiva oficiali de rang înalt, inclusiv un vice-ministru, un ministru adjunct al Sănătăţii şi cinci parlamentari, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Presa iraniană a raportat sâmbătă că un parlamentar, ales în scrutinul din 21 februarie, a murit din cauza coronavirusului.

Iranul, care are cel mai mare număr de decese în afara Chinei, a ordonat închiderea şcolilor până marţi, iar guvernul a prelungit închiderea universităţilor şi interzicerea concertelor şi evenimentelor sportive cu o săptămână.

Citește și : O delegaţie a PE care anchetează un presupus conflict de interese al premierului ceh afirmă că a primit ameninţări cu moartea