DISTRIBUIȚI
BBC

Numărul de vaccinări zilnice anti-COVID-19 din India a scăzut semnificativ la o zi după ce a atins luni un record de 9 milioane, criticii avertizând miercuri că obiectivul vaccinării a 10 milioane pe zi este nesustenabil în lipsa unei cantităţi mai mari de vaccinuri, informează DPA, potrivit agerpres.

Această ţară cu o populaţie de 1,3 miliarde de persoane şi-a început programul de vaccinare în luna ianuarie, însă nu a reuşit să-şi îndeplinească obiectivele, în mare parte din cauza lipsei de seruri.


Citeşte şi: Cea mai lungă vară pentru Nicolas Sarkozy! Fostul preşedinte francez îşi va afla verdictul la sfârşitul lui septembrie

Pentru a da un impuls vaccinărilor, guvernul şi-a modificat politica de vaccinare începând de luni, iar debutul acestui program revizuit a fost marcat de recorduri de vaccinare în mai multe state, majoritatea guvernate de Partidul Bharatiya Janata al premierului Narendra Modi (BJP).

Cu toate acestea, criticii au atras atenţia că unele state precum Madhya Pradesh, condus tot de BJP, care a raportat luni 1,7 milioane de doze administrate, a vaccinat doar 692 de persoane cu o zi înainte şi 4.842 marţi.

Citeşte şi: Comandoul care l-a ucis pe Khashoggi fusese pregătit în SUA

Marţi, numărul de vaccinări la nivel naţional a fost de 5,4 milioane comparativ cu 9 milioane luni.

Ministerul federal al Sănătăţii a declarat miercuri că 19,2 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost puse la dispoziţia guvernelor regionale, iar alte 3,9 milioane vor fi livrate în termen de trei zile.