DISTRIBUIȚI
Anadolu Agency

Numărul de noi infecţii cu COVID-19 a crescut din nou în Regatul Unit la începutul lunii septembrie, pentru prima dată de la jumătatea lunii iulie, potrivit cifrelor publicate vineri de Oficiul Naţional de Statistică (ONS), informează AFP, potrivit agerpres

Pe baza unui eşantion de populaţie, ONS estimează că 927.900 de persoane au avut COVID-19 săptămâna trecută în Regatul Unit.


Citește și : OMS este îngrijorată cu privire la declinul testărilor Covid

Săptămâna precedentă, 881.200 de persoane au fost depistate pozitiv în această ţară, unde toate restricţiile anti-COVID-19 au fost ridicate din februarie, iar purtarea măştilor este foarte rară.

Această creştere a numărului de infecţii pune capăt unei perioade de două luni de scădere constantă a numărului de cazuri noi de COVID-19, după un vârf de aproape 3,8 milioane de infecţii la mijlocul lunii iulie.

Infecţiile au crescut în Anglia (+766.500) şi Ţara Galilor (+69.700) şi au scăzut în Irlanda de Nord (-22.900) şi Scoţia (-98.800), a detaliat ONS.

La scurt timp după începerea anului şcolar, acestea cresc în mod clar în rândul copiilor de vârstă şcolară primară (7-11 ani) şi în grupa de vârstă 25-34 de ani, în timp ce tendinţa este mai puţin clară pentru alte grupe de vârstă.

Citește și : Rusia nu mai are unde să depoziteze o recoltă istorică de grâu

Marea Britanie a înregistrat peste 177.000 de decese de la începutul pandemiei, unul dintre cele mai grave bilanţuri din Europa.

Mai multe ţări europene se confruntă în prezent cu o creştere a numărului de infecţii, ceea ce ridică temeri cu privire la un nou val epidemic.