DISTRIBUIȚI
CC BY-SA 2.0 / Daniel Juřena / Emergency

Numărul de cazuri de infecţii cu noul coronavirus este pentru a doua zi în scădere în Cehia, ajungând sâmbătă la 2.046, număr totuşi mare pentru o zi de weekend când sunt analizate mai puţine teste decât în cursul săptămânii, conform datelor date publicităţii duminică de Ministerul Sănătăţii de la Praga, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Numărul total al cazurilor confirmate de infectare a ajuns la 48.306 în această ţară cu o populaţie de 10,7 milioane de locuitori.


Citește și : Preşedintele Columbiei lansează un apel la acţiune contra lui Maduro pentru ‘crimele sale împotriva umanităţii’

Vineri, numărul de noi infecţii cu coronavirus din Republica Cehă raportat de autorităţi a fost de 2.111, după patru zile consecutive de creştere.

În ultima perioadă, în Cehia, noul coronavirus s-a răspândit foarte rapid. Raportat la totalul populaţiei, doar Spania şi Franţa din Uniunea Europeană au înregistrat salturi mai mari ale numărului de noi infectaţi în ultimele două săptămâni, conform Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, mai transmite Reuters.

Citește și : Circa 9000 de migranţi din insula Lesbos s-au mutat într-o tabără de corturi