DISTRIBUIȚI
houstonherald.com

Numărul crimelor din Brazilia a scăzut cu 24%, până la 10.324, în primul trimestru din 2019, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unor date statistice prezentate luni, relatează DPA., potrivit agerpres.

Scăderea este determinată de o mai strânsă colaborare între diferite servicii de securitate, de politicile de combatere a violenţei ale guvernului şi de o diminuare a tensiunilor între grupările criminale.


Citește și : Austria le impune refugiaţilor să respecte 10 ‘porunci’

Statisticile sunt periodic compilate de grupul media Globo, Universitate din Sao Paulo şi think-tank-ul Forumul pentru Securitate Publică.

Cu toate acestea, Brazilia rămâne una dintre cele mai violente ţări din lume. Anul trecut, 51.589 de persoane au fost ucise în Brazilia, cea mai mare ţară din America Latină.

Forţele de securitate din Brazilia sunt responsabile pentru o parte semnificativă din decesele cauzate de violenţe. Poliţia a omorât 6.160 de persoane în 2018, un număr cu 18% mai mare decât cel din anul anterior.

Promisiunile preşedintelui Jair Bolsonaro de a combate bandele criminale au stârnit temeri privind o creştere a acestui bilanţ.

Citește și : ONU anchetează atacurile americane din Afganistan