DISTRIBUIȚI
Sputnik International

Numărul copiilor născuţi în Japonia în 2019 a fost de 865.234, în scădere cu 53.166 faţă de anul precedent, marcând cel mai redus nivel înregistrat, conform informaţiilor guvernamentale publicate vineri, citate de agenţiile Kyodo şi Xinhua, potrivit agerpres.

Rata totală a fertilităţii la nivel naţional – numărul mediu de copii născuţi de o femeie de-a lungul vieţii – a scăzut cu 0,06 puncte la 1,36, conform Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.


Citește și : Un oraș din zona arctică a Rusiei a fost pus sub carantină

Numărul deceselor în 2019 a fost de 1.381.098, cea mai ridicată cifră înregistrată după sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Ca urmare, numărul deceselor l-a depăşit pe cel al naşterilor cu 515.864, ceea ce marchează cea mai importantă scădere de la începutul înregistrărilor acestor date, în 1899.

În mai, Cabinetul premierului Shinzo Abe a promis să ofere sprijin, inclusiv tratamente pentru fertilitate, astfel încât numărul mediu de copii pe cuplu să crească la 1,8.

Numărul copiilor născuţi pe an a înregistrat o tendinţă în scădere după atingerea nivelului superior, de aproximativ 2,7 milioane de naşteri, în 1949.

Un oficial din Ministerului Sănătăţii a menţionat instabilitatea economică în rândul tinerilor şi dificultăţile privind menţinerea echilibrului între activitatea profesională şi creşterea copiilor printre factorii aflaţi în spatele reducerii numărului de naşteri.

Întrebat în legătură cu impactul pandemiei de coronavirus nou, oficialul a spus că ”va depăşi sfera proiecţiilor obişnuite”, fără a oferi alte explicaţii.

Citește și : Rodrigo Duterte continuă războiul cu traficanții de droguri: ‘VĂ OMOR!’

Prefectura sudică Okinawa a înregistrat cea mai mare rată a fertilităţii, de 1,82, şi a fost singura dintre cele 47 de prefecturi din ţară care a înregistrat în 2019 mai multe naşteri decât decese.

Tokyo a înregistrat cea mai redusă rată a fertilităţii totale, de 1,15.

Cancerul se menţine din 1981 principala cauză de deces, reprezentând 27,3% din totalul deceselor anuale, urmat de bolile de inimă (15%), în timp ce 8,8% dintre decese au fost asociate cu bătrâneţea.