DISTRIBUIȚI
Reuters

Numărul condamnărilor pentru infracţiuni legate de terorism a crescut în Marea Britanie la cel mai ridicat nivel din 2009, anul când au început să se efectueze astfel de statistici, relevă datele publicate joi, transmite agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Riscul terorist în Marea Britanie este la ora actuală la nivelul ‘sever’, penultimul nivel de risc, ceea ce înseamnă că un atac este considerat ca fiind foarte probabil. Anul trecut s-au înregistrat cinci incidente de securitate considerate acţiuni teroriste, în care au fost ucise 36 de persoane.


Citeşte şi: România, pe urmele Ungariei! Viorica Dăncilă este chemată în plenul Parlamentului European

Conform poliţiei britanice, în total 90 de persoane au fost condamnate pentru terorism în anul anterior datei de 30 iunie 2018. Totuşi, numărul arestărilor pentru cazuri de terorism au scăzut în aceeaşi perioadă cu 22%, de la 449 la 351.

‘Nu doar că reuşim să judecăm cu succes mai mulţi acuzaţi ca oricând înainte, dar de asemenea reuşim să încarcerăm mai mult timp cei mai periculoşi atacatori – ajutând astfel la creşterea siguranţei publice’, a declarat Dean Haydon, responsabil al poliţiei britanice.

Citeşte şi: Alunecare de teren pe una dintre cele mai populare insule din lume. Cel puţin trei oameni sunt răniţi – FOTO