DISTRIBUIȚI
Outlook India

Numărul cazurilor de febră dengue continuă să crească în Pakistan pe fondul unui focar provocat de inundaţiile declanşate de ploile musonice abundente din ţara din Asia de Sud, informează luni agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Provincia sudică Sindh a raportat 341 de cazuri noi de infectare, a anunţat duminică seară departamentul sanitar local. Cea mai afectată zonă este Karachi, capitala provinciei, cu 241 de cazuri noi. Numărul total al cazurilor înregistrate în acest an în provincie a crescut la 10.495.


Citeşte şi: Peste 180 de ruşi care încercau să scape de recrutare au fost opriţi la graniţă – Black News

În ultimele 24 de ore, alte 287 de persoane au fost diagnosticate cu această boală în provincia nord-vestică Khyber Pakhtunkhwa, a anunţat duminică seară departamentul sanitar provincial. Numărul cazurilor active din această provincie este în prezent de 2.070, iar bilanţul total al cazurilor din acest an a ajuns la 9.249.

Provincia estică Punjab a raportat 276 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, au anunţat duminică autorităţile sanitare provinciale. Capitala provinciei Punjab, Lahore, a raportat 119 cazuri noi, urmată de oraşul Rawalpindi, cu 69 de cazuri. Numărul total al cazurilor de dengue înregistrate în acest an în Punjab a crescut la 7.039.

Citeşte şi: Tatăl Mahsei Amini nu a primit încă acces la înregistrările oficiale ale cazului – Black News

Capitala ţării, Islamabad, a raportat în ultimele 24 de ore 44 de cazuri noi de febră dengue, au anunţat duminică seară autorităţile sanitare. Numărul total al cazurilor înregistrate anul acesta în oraş a crescut la 2.552.

Guvernul pakistanez a lansat o campanie împotriva dengue, ce include creşterea nivelului de conştientizare a publicului ca răspuns la numărul alarmant de mare de cazuri din ţară, şi a luat măsuri speciale în zonele cu focare pentru a reduce răspândirea acestei boli care este transmisă de ţânţari.