DISTRIBUIȚI
YouTube

Numărul cazurilor de COVID-19 din Portugalia a depăşit luni pragul de 100.000, cu aproape 2.000 de noi infectări în ultimele 24 de ore, la câteva zile după instituirea de noi măsuri privind limitarea răspândirii noului coronavirus, relatează Reuters, potrivit agerpres

„Oboseala tuturor este legitimă, dar nu poate legitima eşecul”, a declarat secretarul de stat pentru sănătate Antonio Sales, în cadrul unei conferinţe de presă. „Continuăm să depindem unul de celălalt – şi succesul nostru este succesul Portugaliei”, a mai spus el.


Citește și : Trump vrea ‘să-i cumpere’ pe fermieri: Guvernul SUA le acordă subvenții record înainte de alegeri

Statul cu circa 10 milioane de locuitori a fost iniţial lăudat pentru răspunsul său rapid la pandemie.

Portugalia a înregistrat în total la nivel naţional 101.860 de cazuri confirmate de COVID-19 şi 2.198 de decese.

Însă, ca în majoritatea ţărilor europene, numărul infectărilor a crescut din nou. Vineri, Portugalia a înregistrat 2.608 noi cazuri, cel mai mare număr înregistrat într-o singură zi de la debutul pandemiei.

Citește și : Sute de iranieni au fost răpuși de coronavirus într-o singură zi

Reuniunile sunt în prezent limitate la cinci persoane, la nunţi pot participa maxim 50 de persoane, petrecerile în campusuri sunt interzise şi există în vigoare amenzi ridicate pentru cei care încalcă regulile.

Parlamentul va vota joi o propunere a guvernului privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile aglomerate în aer liber şi dacă aplicaţia de urmărire a cazurilor de COVID-19 ar trebui să fie obligatorie pentru unii angajaţi.