DISTRIBUIȚI
VOI

Numărul cazurilor confirmate de variola maimuţei a crescut la 37 în Portugalia, după cele 14 detectate în ultimele ore, iar autorităţile sanitare nu elimină posibilitatea unei noi creşteri, deoarece sunt încă aşteptate rezultatele noilor teste, relatează EFE, potrivit agerpres

Dintre testele realizate, Direcţia Generală de Sănătate (DGS) lusitană a informat luni despre identificare unei varietăţi a virusului din Africa de Vest, „mai puţin agresivă”.


Citește și : Rusia examinează în prezent planul de pace propus de Italia (viceministru rus)

Numărul cazurilor confirmate în Portugalia a crescut accelerat după ce miercuri, 18 mai, DGS a informat despre primele 5 cazuri de ‘monkeypox’.

Autorităţile sanitare din Portugalia recomandă persoanelor să meargă la medic în cazul apariţiei de ulceraţii, erupţii cutanate sau inflamare a ganglionilor, însoţite de febră, dureri musculare, sau stare de oboseală.

Au făcut de asemenea apel persoanelor care prezintă aceste simptome să se izoleze şi să evite să împartă cu alţii hainele sau lenjeria de pat folosite.

Variola maimuţei, cauzată de un virus aparţinând genului Ortopoxvirus, este o boală rară transmisibilă prin contact cu animale sau cu persoane infectate, sau materiale contaminate.

Citește și : Fosta şefă a diplomaţiei austriece îşi dă demisia de la Rosneft

Mai multe ţări europene au informat despre apariţia unor cazuri cu acest virus – detectat prima oară în Republica Democratică Congo în 1970 -, şi care s-au înmulţit în ultimul deceniu în ţările din Africa de Vest.