DISTRIBUIȚI
Openeyesopinion.com

Numărul capturilor de cocaină în porturile din Europa a fost mai mare anul trecut decât în 2019, relevă o anchetă publicată sâmbătă de ziarele grupului media german Funke, care mai scriu că acest fenomen stârneşte îngrijorarea autorităţilor din Germania în legătură cu extinderea crimei organizate, potrivit agerpres

Înmulţirea traficului de droguri ar putea duce la mai multe conflicte violente între grupuri rivale, relevă ancheta, care vine ca urmare a unui răspuns oferit de Ministerul de Interne la o solicitare de informaţii a Partidului Verzilor.


Citește și : Călătoriile neesenţiale în străinătate, interzise până la 18 aprilie în Belgia

Autorităţile vamale din oraşul german Hamburg au confiscat în februarie 16 tone de cocaină, ascunsă în cinci containere de transport venite din Paraguay. A fost considerată cea mai mare captură de cocaină din Europa, iar drogurile ar fi avut o valoare pe piaţă de miliarde de euro.

Preţul de piaţă al cocainei a scăzut în Germania, de la 76 de euro pe gram în 2016 la 69 de euro pe gram în 2019.

Citește și : Legea electorală promovată de China este ‘un atac direct’ la adresa autonomiei Hong Kong-ului (Washington)

Anularea zborurilor de pasageri din cauza pandemiei a dus la o înmulţire a capturilor de cocaină în zborurile de marfă, se arată în raportul Ministerului de Interne din Germania, care mai relevă că în general s-au înmulţit vânzările de droguri.