DISTRIBUIȚI
Channels TV

Numărul de atacuri comise de piraţi în oceane a crescut semnificativ în ultimul an, potrivit datelor publicate miercuri de Biroul Maritim Internaţional (IMB), relatează dpa, potrivit agerpres.   

Comparativ cu 2019, numărul atacurilor a crescut cu 33, ajungând la 195 în 2020.


Citește și : Putin ORDONĂ vaccinarea în masă a rușilor

Trei nave au fost capturate, 11 bombardate şi în 161 s-a reuşit pătrunderea la bord, potrivit datelor. Douăzeci de încercări de atac au fost respinse cu succes.

Golful Guineei s-a dovedit a fi un focar special pentru atacurile piraţilor, deoarece toate capturile au avut loc în regiune şi aici au fost atacate nouă nave. În plus, 95% dintre cei 135 de marinari răpiţi în 2020 au avut această soartă în regiune, potrivit IMB, care aparţine Camerei Internaţionale de Comerţ (ICC).

”Cele mai recente statistici confirmă capacităţile crescute ale piraţilor în Golful Guineei, cu mai multe atacuri care au avut loc mai departe de ţărm”, a declarat directorul IMB, Michael Howlett.

Citește și : Irlanda şi Ţările de Jos sunt principalele beneficiare ale fondurilor post-Brexit

Între alte regiuni cu un număr mare de atacuri ale piraţilor se află Strâmtoarea Singapore şi apele Indoneziei, în timp ce, spre deosebire de trecut, nu au fost raportate incidente în largul Somaliei.