DISTRIBUIȚI
Mongabay

Numărul actelor de braconaj la rinoceri şi elefanţi a scăzut foarte mult în acest an în Namibia, singura ţară din lume în care mai există exemplare de rinocer negru în libertate, transmite Reuters care citează datele publicate luni de autorităţile namibiene, potrivit agerpres

Doar 9 rinoceri au fost ucişi în mod ilegal de braconieri în cursul acestui an, fiind cel mai scăzut număr de acte de braconaj din ultimii 8 ani. Numărul elefanţilor ucişi de braconieri în acest an este de 4, cel mai mic bilanţ din ultimii cinci ani, conform datelor oferite publicităţii de Ministerul Mediului şi al Turismului.


Citește și : SUA vor continua raidurile aeriene în sprijinul trupelor afgane dacă talibanii nu-şi opresc ofensiva

Pe teritoriul acestui stat din sudul Africii trăieşte cea de-a doua cea mai numeroasă populaţie de rinoceri albi din lume, după cea din Africa de Sud. De asemenea, pe teritoriul Namibiei trăieşte o treime din numărul total de rinoceri negri rămaşi în lume şi este singura ţară în care rinocerii negri mai pot fi încă întâlniţi în libertate, în mediul lor natural. Organizaţia „Save the Rhino Trust” estimează că peste 200 de rinoceri negri trăiesc în libertate în Namibia, în special în regiuni din nord-estul ţării.

Citește și : SUA merg în direcția greșită în ce privește COVID-19, avertizează Fauci

Statisticile oficiale arată că în 2015 s-au înregistrat cele mai multe acte de braconaj la rinocer – 97, după care numărul a scăzut la 66 în 2016 şi respectiv 55 în 2017. Braconajul s-a intensificat din nou în 2018 când au fost ucişi 81 de rinoceri, după care numărul acestora a scăzut la 54 în 2019 şi respectiv 32 în 2020.

Cei mai mulţi elefanţi, 101, au fost braconaţi în anul 2016, iar apoi numărul actelor de braconaj la elefant a intrat pe un trend descendent, mai notează Reuters.