DISTRIBUIȚI
TWITTER

Număr record de voturi anticipate la alegerile din SUA. Peste 22 de milioane de americani au votat deja, potrivit mediafax.

Oficialii electorali din SUA raportează un număr record de alegători care au votat înainte de ziua alegerilor din 3 noiembrie.


Citește și : SUA critică refuzul Chinei de participare la Noul Tratat START

Peste 22 de milioane de americani şi-au exprimat votul fie personal fie prin poştă, până vineri seara, scrie BBC News.

În acelaşi moment al cursei din 2016, au fost exprimate aproximativ 6 milioane de voturi.

Experţii spun că această creşterea a numărului de voturi anticipate este corelată cu pandemia de coronavirus. Numărul mare de infecţii din SUA i-a determinat pe mulţi americani să caute alternative la votul din ziua alegerilor.

Rapoartele indică faptul că până acum democraţii care au votat sunt de două ori mai mulţi decât republicanii. Dintre democraţii care au votat până acum, se pare că femeile şi persoanele de culoare votează în număr deosebit de mare.

Citește și : Numărul cazurilor de COVID-19 a explodat în Europa în ultima săptămână

Potrivit specialiştilor, unii sunt motivaţi de antipatia pentru Donald Trump, în timp ce alţii au fost motivaţi de protestele Black Lives Matter.

Acest avantaj timpuriu nu înseamnă că democraţii pot vorbi deja de o victorie. Republicanii, care acuză frauda la votul prin poştă, spun că se aşteaptă ca susţinătorii lor să iasă în număr mare la vot în ziua alegerilor.