DISTRIBUIȚI

Uruguay a înregistrat 218 omoruri în primele şase luni ale anului, o creştere de 66,4% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, un record istoric, conform unor date oficiale publicate joi, transmite AFP, potrivit agerpres.

Datele prezentate joi de Ministerul de Interne arată o deteriorare netă a situaţiei securităţii, cu o creştere de 55,8% a numărului de furturi cu mâna armată şi de 22,9% a numărului de furturi în general.


Citeşte şi: Americanii au descoperit ‘CÂRTIŢA’ din ambasada lor din Moscova

„Evoluţia delictelor în primul semestru din 2018 a fost în creştere comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017. Această tendinţă, care a început în noiembrie 2017, ca punct de ruptură, s-a consolidat în prima parte a anului”, a explicat ministrul.

În raport, se precizează că 50,5% dintre crime au fost elucidate de către autorităţi. În total, 85% dintre victime au fost bărbaţi, iar 15% femei.

Datele oficiale confirmă un studiu privat, realizat anterior de Fundación Propuestas, care a concluzionat că rata asasinatelor este în medie de 36 pe lună, adică unul la 20 de ore.

Citește și : Administraţia Trump suspendă normele de mediu impuse industriei auto în timpul lui Barack Obama

În contextul latino-american, Uruguay este considerată o ţară sigură.

În 2017, 283 de persoane au fost ucise în această ţară de 3,5 milioane de locuitori situată între cei doi giganţi din regiune, Argentina şi Brazilia.