DISTRIBUIȚI
StartupCafe

În pofida faptului că platforma chineză de social media TikTok este supusă unor presiuni politice tot mai mari în SUA, ministrul de interne german Nancy Faeser, a declarat că nu vede niciun temei pentru a interzice aplicaţia în Germania, informează joi dpa, potrivit agerpres.

Potenţiala interzicere a TikTok, platformă populară mai ales în rândul tinerilor, este discutată în prezent în SUA.


Citește și : CUTREMUR puternic în Turcia

Faeser, care se află în vizită în SUA, a spus totodată că oficialii trebuie să fie conştienţi de faptul că TikTok este o companie din care pot fi extrase datele utilizatorilor şi din acest motiv este necesară supravegherea.

Faeser a subliniat că se acordă mare atenţie identificării cât mai repede posibil a influenţei statului chinez.

TikTok are mai mult de un miliard de utilizatori pe plan mondial şi este folosită pe scară largă atât în SUA, cât şi în Europa, unde este singura platformă populară de social media care nu îşi are sediul în SUA.

Preocupările au crescut la nivel global cu privire la posibilitatea ca guvernul chinez să acceseze locul şi datele de contact ale utilizatorilor prin ByteDance, compania mamă din China a TikTok.

Administraţia Biden a cerut proprietarilor chinezi ai TikTok să-şi vândă acţiunile sau aplicaţia s-ar putea confrunta cu interdicţie în SUA.

Citește și : Antony Blinken pledează pentru revenirea Statelor Unite în cadrul UNESCO

Potrivit lui Faeser, este nevoie de o acţiune generală pentru a evita o dependenţă economică a Germaniei de pieţe sau furnizori chinezi şi pentru a evita interferenţa statului chinez.

„Tocmai am ieşit dintr-o puternică dependenţă de Rusia în ceea ce priveşte aprovizionarea cu energie. Nu vrem să creăm mai multe dependenţe”, a spus Faeser.