DISTRIBUIȚI
Tennis365.com

Jucătorul sârb Novak Djokovic va petrece încă o noapte în hotelul pentru imigranţi din Melbourne. Tenismenul așteaptă decizia finală la contestația făcută de el după ce autoritățile australiene i-au anulat viza de intrare în Australia, informează mediafax.

Numărul 1 mondial în tenis, Novak Djokovic, s-a întors sâmbătă, într-un hotel de detenţie pentru imigranţi, aşteptând ca un tribunal să decidă dacă va fi deportat.


Citește și :  Islanda va înăspri din nou restricţiile, pe fondul creşterii numărului de contaminări

Djokovic a sosit la hotelul Park din Melbourne în jurul orei 15:30 (06:30 ora României), potrivit unui martor citat de Reuters. Este acelaşi hotel în care tenismenul nevaccinat a fost ţinut săptămâna trecută din cauza problemelor de viză legate de o scutire medicală COVID-19.

Mai mulţi activişti au scandat „opriţi tortura… lăsaţi-i afară”, în timp ce Djokovic şi alte 33 de persoane au intrat cu maşina în garajul subteran al hotelului.

Un bărbat care trecea cu bicicleta pe lângă hotel a strigat: „Du-te acasă, Novak!”, notează Reuters.

Un purtător de cuvânt al Forţei de Frontieră a confirmat că Djokovic a fost reţinut.

Saga ar putea atinge punctul culminant duminică, când Curtea Federală se întruneşte pentru a audia apelul sârbului de 34 de ani împotriva celei de-a doua încercări a guvernului australian de a-l deporta.

Reţinut la sosire, pe 6 ianuarie, Djokovic şi-a petrecut primele patru nopţi în detenţie înainte ca un judecător să-l elibereze luni, după ce a constatat că decizia de a-i anula viza a fost „nerezonabilă”.

Ministrul Imigrării, Alex Hawke, a anulat din nou viza lui Djokovic vineri seară, determinând un alt apel din partea avocaţilor jucătorului vedetă.

Documentele tribunalului au arătat că ministrul şi-a justificat decizia susținând că prezenţa lui Djokovic ar putea stârni un sentiment major de „anti-vaccinare” în Australia, într-un moment în care ţara se află într-un moment fără precedent în ceea ce priveşte pandemia de COVID-19.

Citește și : Lituania nu va prelungi starea de urgenţă; Afluxul de migranţi dinspre Belarus s-a oprit

„Deşi… accept că domnul Djokovic prezintă un risc individual neglijabil de a transmite COVID-19 altor persoane, consider totuşi că prezenţa sa poate reprezenta un risc pentru sănătatea comunităţii australiene”, a spus Hawke.

Judecătorul David O’Callaghan a stabilit o audiere cu privire la apelul lui Djokovic pentru duminică, ora 9:30 (00:30 ora României). Trei judecători vor audia apelul şi decizia lor va fi definitivă, a spus instanţa.

Avocaţii lui Djokovic au spus că deportarea nu va face decât să susţină şi mai mult sentimentul anti-vaccin, ceea ce ar însemna o ameninţare pentru sănătatea publică.

Turneul de tenis, pe care Djokovic l-a câştigat de nouă ori, va începe luni.