DISTRIBUIȚI
Eric Aguilar order 111211 Group photos in Mars Yard MER DTM, Marie Curie, MSL DTM, Matt and Wes photog: Dutch Slager

Misiunea NASA către planeta Marte din anul 2020 urmează să fie realizată cu un vehicul rover îmbunătăţit, fără personal uman, ce va avea ca scop căutarea de urme ale unor forme de viaţă microbiene străvechi pe suprafaţa Planetei Roşii nelocuită, informează miercuri Reuters, potrivit agerpres.

Succesorul roverului Curiosity din 2012, care ar putea fi lansat în iulie sau august 2020, va avea în dotare şapte noi instrumente şi va beneficia de roţi reproiectate, a anunţat Jet Propulsion Laboratory (JPL), centru de cercetare al NASA.


Citeşte şi: ŞICANĂRI periculoase ruso-americane deasupra Mării Negre

Noul vehicul va analiza terenul marţian, atât la suprafaţă cât şi în profunzime, şi va colecta mostre de sol şi de rocă.

”Ceea ce aflăm prin intermediul mostrelor colectate în timpul acestei misiuni are potenţialul de a răspunde la întrebarea dacă suntem singuri în Univers”, a declarat Ken Farley, om de ştiinţă în cadrul JPL, care lucrează în cadrul proiectului Marte 2020.

JPL dezvoltă de asemenea o nouă tehnologie pentru aterizare care îi va permite roverului să ajungă în zone care au fost considerate prea riscante pentru Curiosity.

Până în prezent, Agenţia spaţială americană a efectuat cu succes şapte aterizări pe Planeta Roşie şi pregăteşte misiuni umane către Lună şi Marte cu ajutorul Staţiei Spaţiale Internaţionale, precizează sursa citată.