DISTRIBUIȚI

Parlamentul Georgiei l-a ales miercuri ca preşedinte pe Şalva Papuaşvili, care a confirmat că orientarea prioritară a ţării sale este către integrarea în NATO şi Uniunea Europeană, transmite EFE, potrivit agerpres.

Papuaşvili, care prezida anterior comisia parlamentară pentru ştiinţă şi educaţie, a fost ales cu 88 de voturi pentru şi unul împotrivă.


Citeşte şi: Pe fondul tensiunilor cu Rusia, americanii menţin un portavion în Mediterană – Black News

Noul preşedintele al legislativului de la Tbilisi a confirmat în faţa Parlamentului că „prioritatea de politică externă a Georgiei este integrarea în Uniunea Europeană şi NATO”.

„Avem un obiectiv ambiţios, să depunem în 2024 cererea de aderare la UE, iar pentru aceasta va trebui să ne armonizăm toată legislaţia cu normele UE”, a declarat el.

Citeşte şi:‘Obișnuiam să stăm la coadă pentru mâncare în Rusia sovietică – acum deținem un imperiu de restaurante’ – Black News

În plus, Papuaşvili a declarat că „obligaţia naţională” este „să ne recuperăm fraţii şi surorile abhaze”, o referire la regiunea separatistă recunoscută de Rusia după războiul din 2008, şi şi-a exprimat convingerea că va veni o zi când deputaţi din Abhazia şi Osetia de Sud vor face parte din parlamentul de la Tbilisi.

Noul preşedinte al legislativului georgian a cerut totodată intensificarea cooperării cu opoziţia, care a boicotat lucrările parlamentului de la alegerile legislative din 2020, pe care le-au considerat frauduloase, conflict între timp încheiat.