DISTRIBUIȚI
Panayiotis Tzamaros/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Noul premier grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat sâmbătă ”reforme îndrăzneţe” şi reduceri la impozite pentru a atrage investiţiile, cu prilejul unui discurs rostit la Târgul Internaţional de la Salonic, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Datorită unui val de reforme îndrăzneţe, vom dobândi o credibilitate puternică (…)”, ceea ce va favoriza ”investiţiile”, ”va genera noi venituri” şi va ”stimula ocuparea forţei de muncă”, a declarat Kyriakos Mitsotakis la cea de 84-a ediţie a acestui Târg Internaţional.


Citește și : Demisie în Guvernul Johnson – Amber Rudd pleacă din fruntea Ministerului Muncii și Pensiilor

Printre aceste reforme se află ”reducerea impozitului pe venit de la 28% la 24% şi pe dividende de la 10% la 5%. El a promis, de asemenea, impozite mai mici pentru venituri scăzute şi măsuri pentru stimularea industriei construcţiilor, un sector important al ţării.

Ales la începutul lunii iulie după guvernul de stânga al lui Alexis Tsipras, premierul conservator a definit ca priorităţi ale guvernării sale consolidarea creşterii economice şi investiţiile.

În august, Kyriakos Mitsotakis a efectuat un turneu european în Franţa, Germania şi Olanda pentru a-i invita pe investitori să ”profite de oportunităţile” pe care Grecia le oferă cu noul său guvern.

Citește și : Trump anunță că a anulat acordul de pace cu talibanii

În pofida redresării din ultimii ani după o recesiune fără precedent, economia Greciei rămâne fragilă. Marea datorie publică şi impozitarea crescută a întreprinderilor şi persoanelor fizice, introduse încă de la criza din 2010, împiedică totuşi o creştere economică.

Aproximativ 8.000 de persoane au demonstrat sâmbătă seara la Salonic la apelul sindicatelor pentru a cere mai multe locuri de muncă şi reduceri la impozite.