DISTRIBUIȚI
Jyllands-Posten

Noul premier danez Mette Frederiksen (foto) i-a prezentat joi pe membrii guvernului său minoritar, relatează dpa, potrivit agerpres.

În vârstă de 41 de ani, Frederiksen devine cel mai tânăr prim-ministru al Danemarcei şi a doua femeie care deţine această funcţie, după predecesoarea ei ca lider social-democrat, Helle Thorning-Schmidt, care a preluat funcţia în 2011.


Vezi şi: Aterizare de urgenţă în Rusia (VIDEO): Piloţii au murit, şapte pasageri au fost răniţi!

Frederiksen l-a numit pe deputatul Nicolai Wammen la portofoliul finanţelor. În timpul guvernului condus de Thorning-Schmidt, Wammen a deţinut mai multe posturi, între care portofoliul apărării.

Jeppe Kofod a fost numit ministru de externe. El a fost ales recent în Parlamentul European. Şapte dintre cei 20 de membri ai cabinetului sunt femei, între care Trine Bramsen care a fost numită ministru al apărării.

Noul guvern format din 20 de membri va fi prezentat în curând reginei Margrethe a II-a a Danemarcei înainte ca miniştrii să depună jurământul.

Citeşte şi: Erdogan: ‘Ţările NATO nu ar trebui să se sancţioneze între ele!’

Frederiksen a fost primită miercuri de regină şi a primit oficial aprobarea pentru a forma un nou guvern după ce a confirmat că a ajuns la un acord cu alte trei partide de centru-stânga care vor permite guvernului său minoritar să aibă sprijin parlamentar.

Noul guvern social-democrat înlocuieşte o coaliţie minoritară de trei partide de centru-dreapta condusă de Lars Lokke Rasmussen care s-a bazat pe Partidul Popular Danez (antiimigrare) pentru a obţine o majoritate în parlament.