DISTRIBUIȚI
today.md

Noul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, avea planificată pentru miercuri o vizită la Moscova, în fruntea unei importante delegaţii guvernamentale, la invitaţia omologului său rus, Dmitri Medvedev, aceasta fiind prima sa vizită în Rusia în calitate de premier, informează mass-media moldovene, potrivit agerpres.

În acelaşi timp, şefa legislativului de la Chişinău, Zinaida Greceanîi, întreprinde o vizită la Sankt Petersburg pentru a participa la o reuniune a Adunării Interparlamentare a ţărilor membre ale Comunităţii Statelor Independente (CSI), conform portalului Deschide.md. Din delegaţia Parlamentului Republicii Moldova la Sankt Petersburg mai fac parte socialiştii Vladimir Golovatiuc, Radu Mudreac, Gheorghi Para, precum şi deputatul PAS, Vladimir Bolea.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic pe coasta Mexicului

În discuţiile cu prim-ministrul rus, Dmitrii Medvedev, şeful executivului de la Chişinău urmează să abordeze o serie de subiecte economice, precum livrarea gazelor ruseşti, exportul produselor agricole moldovene pe piaţa rusă, precum şi posibilitatea de majorare a numărului de autorizaţii pentru transportatorii din Republica Moldova, notează InfoPrut.

În privinţa livrărilor de gaze, premierul Chicu se va întâlni şi cu preşedintele Consiliului de administraţie al Gazprom, Alexei Miller.

Vezi şi: 25 de migranţi clandestini au fost găsiţi pe un feribot, ascunşi într-un container frigorific – VIDEO

Din componenţa delegaţiei guvernului moldovean fac parte ministrul de externe, Aureliu Ciocoi, ministrul economiei şi al infrastructurii, Anatol Usatâi, ministrul agriculturii, dezvoltării regionale şi mediului, Ion Perju, guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, precum şi preşedintele Consiliului de Administraţie al SA Moldovagaz, Vadim Ceban.

Guvernul condus de premierul Ghicu a fost instalat joia trecută la Chişinău, la două zile după ce guvernul Maiei Sandu a căzut prin moţiune de cenzură. Deşi noul şef al executivului moldovean a încercat să acrediteze – la fel ca preşedintele Igor Dodon – că acest guvern este ‘unul tehnocrat şi apolitic’, şase din cei 11 membri ai noului guvern au fost consilieri ai lui Igor Dodon.