DISTRIBUIȚI
Panayiotis Tzamaros/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Noul guvern de centru-dreapta al Greciei vrea să înceapă reformarea statului şi îmbunătăţirea vieţii oamenilor cât mai curând posibil, a declarat prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis sâmbătă, în prima sa declaraţie în faţa parlamentului – transmite dpa, scrie agerpres.

„Viitorul nu poate să aştepte”, a declarat Mitsotakis, promiţând reforme în educaţie, securitate, economia digitală şi reducerea birocraţiei în timpul mandatului său de patru ani.


Citește și : Un avion de mici dimensiuni a lovit o clădire în sud-vestul Germaniei – Cel puțin trei morți

Într-un discurs difuzat pe postul de televiziune de stat ERT, Mitsotakis a mai spus că vor exista reduceri de impozite pentru a stimula economia şi a promis să creeze noi locuri de muncă.

El a promis, de asemenea, că Grecia va adera la măsurile de austeritate convenite cu creditorii săi şi va lansa propriile programe de economii şi creşteri. „Vom face Grecia o surpriză plăcută pentru Europa”, a spus Mitsotakis.

Citește și : Bilanțul exploziei din centrul Chinei a ajuns la 12 morți și 13 răniți

Partidul lui Mitsotakis Nea Dimokratia (ND) a câştigat alegerile parlamentare din 7 iulie, cu 39,6% din voturi. Coaliţia Stângii Radicale (SYRIZA), partidul fostului şef al guvernului Alexis Tsipras, s-a clasat pe locul al doilea cu 31,5% din sufragii. ND a câştigat suficiente mandate în parlament pentru a guverna singur.

Noul guvern va primi un vot de încredere din partea parlamentului luni, un proces care va fi doar o formalitate
datorită majorităţii parlamentare a ND.