DISTRIBUIȚI
Panayiotis Tzamaros/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Noul premier al Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a declarat miercuri, în cadrul primei ședințe a Guvernului său, că va depune în curând în Parlament un proiect de lege privind reducerea fiscalității, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Membrii noului Parlament al Greciei își vor prelua mandatele săptămâna viitoare. Partidul Noua Democrație, condus de Mitsotakis, a câștigat alegerile organizate duminică, iar în campania electorală a promis tăieri de taxe și impozite.


Citește și : Merkel dă asigurări că se simte ‘foarte bine’: Nu există motive de îngrijorare

Proiectul de lege ar urma să prevadă o reducere treptată a impozitului pe profit, de la 28% cât este în prezent, la 24% în 2020 și la 20% în 2021. De asemenea, impozitul pe dividende ar urma să scadă de la 10% în prezent, la 5% în 2020.

În cadrul ședinței, Mitsotakis le-a prezentat miniștrilor un program pe care vor trebui să îl implementeze până în luna decembrie.

Miniștrii au mai primit de la acesta și o serie de instrucțiuni pentru a evita eventuale conflicte de interese. Astfel, membrilor Cabinetului le este cerut să nu își angajeze rudele până la gradul al doilea și să renunțe la orice alt loc de muncă.

Citește și : Trump: Sancţiunile împotriva Iranului vor fi intensificate ‘substanţial’

Cu toate că Noua Democrație deține majoritatea parlamentară, premierul a declarat că Guvernul va trebui să coopereze și cu restul partidelor politice. „Vrem să construim poduri, nu să ridicăm ziduri”, a spus Mitsotakis în cadrul ședinței de Guvern.