DISTRIBUIȚI
MTI

Noul parlament ungar se va reuni pentru prima dată în zilele de 7 şi 8 mai, în componenţa rezultată în urma alegerilor legislative de duminică, scrie cotidianul Magyar Idok, în ediţia de joi, preluată de MTI, potrivit agerpres.

În prima sa sesiune, noul parlament va lua în discuţie pachetul legislativ guvernamental ‘Stop Soros!’ împotriva ‘grupurilor civile pro-migraţie’ şi proiectul de buget pe 2019 al Ungariei, scrie cotidianul menţionat.


Citeşte şi: Vladimir Putin îi cere premierul israelian Netanyahu să nu destabilizeze Siria

Componenţa celui de-al patrulea guvern condus de premierul Viktor Orban urmează să fie anunţată în termen de câteva săptămâni de la începerea sesiunii parlamentare.

Potrivit Reuters, partidul de guvernământ Fidesz şi-a asigurat o majoritate de două treimi şi în viitorul parlament al Ungariei, obţinând 133 de mandate din cele 199.

Luni, liderul Fidesz, premierul Viktor Orban, care va exercita al treilea mandat consecutiv la conducerea guvernului de la Budapesta, a menţionat că vor fi ‘schimbări semnificative’ în viitorul său guvern, cabinetul urmând să fie remaniat prin cooptarea de „oameni în majoritate noi”.

Citeşte şi: Oraşul sirian Douma este PĂZIT de poliţia militară rusă