DISTRIBUIȚI

Ministrul german al sănătăţii, Karl Lauterbach, a pledat pentru aplicarea de restricţii persoanelor care nu s-au vaccinat împotriva noului coronavirus, precum şi pentru vaccinarea obligatorie a personalului medical, într-o luare de poziţie în parlament înainte de adoptarea noilor măsuri în acest sens de către deputaţi, transmite Reuters, potrivit agerpres.

„Este absolut inacceptabil ca, în locuri unde oamenii (…) îşi pun încrederea în noi ca să-i protejăm, să moară oameni fără să fie nevoie din cauză că acolo lucrează nevaccinaţi”, a spus Lauterbach în Bundestag.


Citeşte şi: Cum colonizează China Commonwealth-ul – Black News

Pe lângă obligativitatea vaccinării anumitor categorii profesionale, de la jumătatea lui martie, legea supusă vineri la vot permite celor 16 state federale să închidă barurile şi restaurantele pe fondul creşterii ratei de infectare, notează Reuters.

Un recent sondaj a indicat că aproape 70% dintre germani sunt favorabili vaccinării obligatorii, măsură susţinută şi de noul cancelar Olaf Scholz şi care ar putea fi pusă în practică înainte de sfârşitul iernii.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski îi mulţumeşte lui Biden pentru ‘sprijinul ferm’ acordat Ucrainei – Black News

Vineri, institutul Robert Koch pentru boli infecţioase din Germania a raportat 61.288 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 484 de decese asociate COVID-19.