DISTRIBUIȚI
Anadolu Agency

China a anunţat vineri că a descoperit noul coronavirus pe ambalaje cu creveţi importaţi din Ecuador, un nou motiv de preocupare faţă de produsele congelate din import, potrivit agerpres.

Eşantioane prelevate de pe un container şi pachete cu creveţi albi de Pacific au dat rezultat pozitiv pentru noul coronavirus în porturile chineze Dalian şi Xiamen, potrivit Administraţiei chineze a Vămilor, relatează AFP.


Citește și : Sora liderului de la Phenian se bagă tot mai mult în politica externă: Ce rost mai are un summit cu americanii?

Însă noul coronavirus nu a fost descoperit pe eşantioanele prelevate din interiorul pachetelor şi nici din creveţi. Prezenţa virusului pe pachete de creveţi nu înseamnă neapărat că acest aliment este contagios, a subliniat un responsabil al instituţiei menţionate.

China este preocupată de siguranţa produselor alimentare după ce luna trecută un focar epidemic a fost declanşat într-o piaţă din Beijing, unde noul coronavirus a fost detectat pe planşele pe care era tranşat somonul din import.

De atunci au fost testate peste 220.000 de eşantioane de produse alimentare şi ambalaje, dar niciunul nu a dat un rezultat pozitiv la analiza pentru noul coronavirus.

Citește și : Columbia a pierdut 159.000 de hectare de pădure în 2019

Totuşi, China a suspendat importurile produselor livrate de unii producători străini afectaţi de epidemia COVID-19, în special abatorul german Toennies şi compania de alimentaţie americană Tyson Foods, care de asemenea deţine abatoare.

Ecuadorul se numără printre ţările latino-americane cele mai afectate de pandemie, cu peste 62.000 de cazuri de COVID-19 până în prezent, dintre care circa 5.000 de decese. Autorităţile estimează că alte peste 3.000 de decese au fost provocate tot de această boală, dar acest lucru nu a putut fi confirmat în lipsa testării.