DISTRIBUIȚI
A Ukrainian serviceman looks on at a position, as Russia's attack on Ukraine continues, in Luhansk Region, Ukraine April 26, 2022. REUTERS/Serhii Nuzhnenko

Guvernul Noii Zeelande a anunţat luni că va trimite în Regatul Unit circa treizeci de instructori militari pentru a antrena acolo artilerişti ucraineni, informează AFP, potrivit agerpres.

Aceşti instructori neozeelandezi vor antrena militari ucraineni în utilizarea de tunuri uşoare de 105mm L119. Circa 230 de artilerişti vor beneficia de acest antrenament, care va dura până la sfârşitul lui iulie.


Citeşte şi: Hillary Clinton A APROBAT diseminarea în presă a acuzațiilor privind aşa-zisele legături ale lui Trump cu Rusia – Black News

Noua Zeelandă a trimis deja un avion Hercules şi personal militar în Europa pentru misiuni de logistică şi de informaţii, pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva invaziei ruse.

De asemenea, Noua Zeelandă s-a raliat sancţiunilor ce vizează cele mai mari bănci şi instituţii financiare ruse ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia. 

Citeşte şi: Cel puţin şapte morţi după declanşarea unui incendiu pe un feribot în Filipine – Black News