DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puţin patru persoane au murit în urma scufundării unei ambarcaţiuni de pescuit în Noua Zeelandă în timpul unor furtuni puternice care au provocat inundaţii la Auckland, cel mai mare oraş din această ţară, au anunţat autorităţile, potrivit AFP şi agerpres.

Patru cadavre au fost recuperate şi o persoană a fost dată dispărută după ce ambarcaţiunea pe care se aflau s-a scufundat duminică seara în largul regiunii Northland, în nordul arhipelagului neozeelandez, a indicat poliţia. Cinci supravieţuitori au fost transportaţi la spital.


Citeşte şi: NYT recunoaște acum că ‘laptopul lui Biden’ – numit în mod fals DEZINFORMAREA RUSĂ – este autentic – Black News

Furtuna s-a deplasat apoi spre sud, ajungând luni dimineaţă la Auckland, unde au căzut 76,8 mm de ploaie într-o oră, a doua cea mai mare cantitate de precipitaţii înregistrată vreodată în oraş pentru acest interval de timp, au anunţat serviciile meteorologice.

Autostrăzile au devenit impracticabile din cauza inundaţiilor, şcolile au fost închise, iar serviciile de feribot au fost suspendate ca urmare a valurilor puternice.

Citeşte şi: Consulul general al Greciei compară Mariupolul cu Alep sau Guernica – Black News

Şase furtuni se îndreptau spre sud, fiind aşteptate să se abată asupra oraşului Hamilton luni după-amiază.

Serviciile meteorologice au ridicat avertizările, însă au atras atenţia că „vremea umedă va continua o mare parte din această săptămână, pe măsură ce un sistem de presiune joasă se apropie dinspre vest”.