DISTRIBUIȚI

Guvernul neo-zeelandez a anunţat joi că va permite din aprilie intrarea eşalonată a 1.000 de studenţi străini care nu au avut acces în ţară de la închiderea frontierelor în martie 2020 în contextul pandemiei de COVID-19, relatează EFE, potrivit agerpres.

Ministrul educaţiei, Chris Hipkins, a anunţat într-un comunicat că studenţii străini universitari sau postliceali vor trebui să acopere ei înşişi cheltuielile unei carantine obligatorii de 14 zile într-unul din hotelurile puse la dispoziţie.


Citește și: Aproape 39.000 de spanioli s-au infectat cu coronavirus în ultimele 24 de ore

De asemenea, autorităţile au majorat cu 15 % la sută suma pretinsă studenţilor străini pentru a demonstra că dispun de 20.000 de dolari neo-zeelandezi (14.380 de dolari americani sau 11.825 de euro).

Chris Hipkins a subliniat că acest permis de intrare în ţară „face parte din planul de redresare a sectorului de educaţie internaţional”, care a avut un aport în 2018 de peste 3,399 miliarde de dolari americani (2,876 miliarde de euro) la economia neo-zeelandeză, fiind al patrulea sector exportator al ţării.

Citește și: Este IMPOSIBIL ca Trump să fie judecat înainte de plecarea sa de la Casa Albă

Noua Zeelandă, al cărei guvern a fost lăudat pe plan internaţional pentru modul de gestionare a crizei coronavirusului, a înregistrat de la începerea pandemiei 1.872 de cazuri de COVD-19, 25 de decese şi are în continuare 65 de cazuri active, plasate în centre de carantină.

Ultimul caz de contagiere locală a fost raportat anul trecut la 18 noiembrie.