DISTRIBUIȚI
Education in New Zealand

Noua Zeelandă îşi va redeschide complet graniţa către lume duminică, după o închidere pentru aproape toţi călătorii în martie 2020, relatează dpa, potrivit agerpres.

La începutul lunii mai, călătorii vaccinaţi din ţările scutite de viză, între care UE, SUA şi Marea Britanie, au intrat în Noua Zeelandă.


Citește și : Libanul sechestrează o navă sub pavilion sirian având la bord cereale ucrainene ‘furate’

Ultima parte a redeschiderii frontierei, duminică seara, înseamnă că ţara se va deschide pentru toţi cei care au nevoie de vize – inclusiv turişti, lucrători, familii şi studenţi, a declarat ministrul Turismului, Stuart Nash.

Aceasta este o veste grozavă pentru industria turismului şi economie în timp ce oameni din emisfera nordică îşi fac rezervări din primăvară şi vară pentru sărbătorile de iarnă.

Se va redeschide şi graniţa maritimă, ceea ce va permite navelor de croazieră să viziteze ţara. „Am primit mesaje optimiste de la operatorii de turism care sunt pregătiţi să primească vizitatori din întreaga lume”, a afirmat ministrul Stuart Nash.

Vizitatorilor din Noua Zeelandă li se va cere să se autotesteze pentru COVID-19 la sosire şi din nou în ziua a cincea a şederii lor şi majoritatea trebuie să fie vaccinaţi.

Ministrul Imigrării, Michael Wood, a declarat că vor fi reluate categoriile cheie de vize, inclusiv pentru studenţi. Înainte de pandemie, sectorul educaţiei internaţionale aducea câteva miliarde de dolari în ţară, a explicat Michael Wood.

Citește și : Washingtonul ordonă ‘angajaţilor neesenţiali’ americani şi familiilor lor să plece din Mali

„Pe măsură ce primim cu căldură lumea înapoi pe ţărmurile noastre, este timpul perfect să prezentăm Noua Zeelandă lumii”, a spus el.

Noua Zeelandă, o ţară cu aproximativ cinci milioane de locuitori, a raportat peste 1,6 milioane de cazuri de COVID -19 şi aproximativ 1.400 de decese de la începutul pandemiei.