DISTRIBUIȚI
Extreme Travel

Guvernul Noii Zeelande condus de premierul Jacinda Ardern va declara săptămâna viitoare urgenţă climatică, un gest simbolic menit să intensifice presiunea pentru acţiune în scopul combaterii încălzirii globale, relatează joi Reuters şi EFE, potrivit agerpres.

Guvernul va depune miercurea viitoare o moţiune pentru a declara urgenţă climatică, a anunţat executivul Noii Zeelande.


Citește și: Trump l-a GRAȚIAT pe Michael Flynn

„Am considerat întotdeauna că schimbările climatice sunt o ameninţare imensă pentru regiunea noastră şi trebuie să luăm măsuri imediate”, a declarat premierul Jacinda Ardern, citată de postul TVNZ.

„Din păcate, nu am reuşit să depunem în Parlament o moţiune privind urgenţă climatică în ultimul mandat, însă acum o vom face”, a mai spus ea.

Jacinda Ardern a revenit la putere luna trecută, oferind cea mai importantă victorie electorală Partidului său Laburist (centru-stânga) în jumătate de secol, alegătorii recunoscându-i răspunsul decisiv la pandemia de COVID-19.

Citește și: Joe Biden: Americanii nu vor accepta NERESPECTAREA rezultatelor la alegerile din SUA

În ultimul ei mandat, guvernul condus de Ardern a adoptat un proiect de lege Zero Carbon, care stabileşte cadrul pentru zero emisii nete de gaze cu efect de seră până în 2050.

Dacă moţiunea privind urgenţa climatică va fi votată în Parlament, Noua Zeelandă se va alătura unor ţări precum Canada, Franţa şi Marea Britanie care au luat acelaşi măsuri pentru a concentra eforturile asupra combaterii schimbărilor climatice.