DISTRIBUIȚI

Lăudată la nivel mondial pentru că a eradicat COVID-19, în Noua Zeelandă cazurile noi de coronavirus depășesc 200 pentru prima dată în pandemie, potrivit agerpres.  

Cele 206 noi infecții zilnice din Noua Zeelandă au depășit sâmbătă pragul de 200 de cazuri pentru prima dată în timpul pandemiei de coronavirus, în momentul în care națiunea se străduiește să își vaccineze populația de 5 milioane de locuitori, conform Reuters.


Citește și : Inundaţiile fac ravagii în Bosnia (VIDEO)! Capitala ţării ‘s-a scufundat’ în BEZNĂ!

Cel mai populat oraș, Auckland, care a raportat 200 dintre noile cazuri, plasat în lockdown de la jumătatea lunii august, se luptă cu un focar al variantei infecțioase Delta. Totuși, este de așteptat ca restricțiile să fie relaxate aici luni.

„Nu îi vom ține pe locuitorii din Auckland izolați în Auckland în această perioadă, pur și simplu nu putem face acest lucru”, a declarat prim-ministrul Jacinda Ardern.

Ministerul Sănătății a precizat că 78% dintre neozeelandezii cu vârsta de peste 12 ani au fost complet vaccinați, în timp ce 89% au primit o primă doză de vaccin până vineri.

Citește și : Coastele britanice sunt luate cu asalt! Sute de migranţi au traversat Canalul Mânecii într-o singură zi

Cândva lăudată la nivel mondial pentru că a eradicat COVID-19, Noua Zeelandă nu a reușit să învingă focarul Delta din Auckland.

Cu toate acestea, Noua Zeelandă s-a descurcat mult mai bine decât multe alte țări, cu restricții severe care au menținut infecțiile la puțin sub 7.000 și un bilanț de 31 de decese.