DISTRIBUIȚI
AUCKLAND, NEW ZEALAND - AUGUST 12: People queue outside a supermarket in Henderson on August 12, 2020 in Auckland, New Zealand. COVID-19 restrictions have been reintroduced across New Zealand after four new COVID-19 cases were diagnosed in Auckland. Auckland will be placed in full lockdown for three days from midday on Wednesday, with all residents to work from home unless they are essential workers and all schools and childcare centres to close. The rest of New Zealand will be subject to Level 2 restrictions. The new cases are all in the same family, with health authorities working to trace back the source of the infection. (Photo by Fiona Goodall/Getty Images)

Noua Zeelandă a înregistrat primul caz de Covid-19 în decurs de două luni, fiind vorba despre o femeie în vârstă de 56 de ani care a călătorit în Europa mai multe luni, scrie The Guardian, potrivit news.ro.

După ce a ieşit din carantina impusă de autorităţi, în urma rezultatului negativ la două teste efectuate, femeia a fost confirmată cu Covid-19.


Citește și : Serviciul militar în Grecia va creşte de la 9 la 12 luni

Începând cu 18 noiembrie 2020, acesta este primul caz detectat în ţară.

Femeia din Noua Zeelandă care a fost testată pozitiv a ajuns din Londra în Auckland pe 30 decembrie, după ce a călătorit în Spania şi Olanda patru luni.

Pe 13 ianuarie, ea a ieşit din carantina impusă şi a călătorit în Northland împreună cu soţul ei, vizitând mai mult de 30 de locuri, inclusiv atracţii turistice populare şi magazine, fiind cazaţi prin Airbnb.

Citște și: Olandezii NU mai au voie să iasă noaptea pe străzi

Săptămâna trecută, a început să prezinte simptome uşoare. A fost testată pozitiv sâmbătă seară. În prezent, ea şi soţul ei se află în izolare, în casa lor din Whangarei.

De la începutul pandemiei, Noua Zeelandă – ţară cu aproximativ 5 milioane de locuitori – a înregistrat puţin peste 2.280 de cazuri de contaminare şi 25 de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.