DISTRIBUIȚI
dpa

Noua preşedintă a Uniunii Creştin Democrate (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer, a declarat luni că este prea devreme să se vorbească despre cine îi va lua locul Angelei Merkel la încheierea mandatului de cancelar al Germaniei, potrivit dpa, transmite și agerpres.

Creştin-democraţii (de centru-dreapta), principalul partid din coaliţia de guvernare, se concentrează pe chestiuni pentru susţinerea dezvoltării Germaniei, a mai spus succesoarea lui Merkel la conducerea CDU, într-un interviu pentru n-tv cu ocazia unei conferinţe a formaţiunii.


Vezi și: Un avion Boeing 707 s-a prăbușit în Iran – FOTO/VIDEO

„De aceea ne concentrăm doar pe acest subiect. Chestiunile personale nu sunt în atenţia noastră acum”, a adăugat ea.

Kramp-Karrenbauer a devenit în decembrie şefa partidului după ce Merkel a renunţat la post în urma unei serii de înfrângeri în alegeri regionale în 2018.

De obicei, ambele poziţii sunt ocupate de aceeaşi persoană, dar Merkel a spus că va rămâne cancelar până la finalul mandatului său în 2021.

Kramp-Karrenbauer a afirmat că Merkel este în continuare foarte populară şi că CDU se concentrează pe a se asigura că guvernul îşi face treaba bine.

„Orice altceva este speculaţie. Cine vrea să discute despre asta, să o facă, dar noi nu o vom face”, a mai declarat ea.

Citește și: Donald Trump amenință că va ‘devasta economic’ Turcia

În schimb, a adăugat Kramp-Karrenbauer, CDU ar trebuie să se folosească de acest an, când se împlinesc trei decenii de la căderea Zidului Berlinului, ca o oportunitate de a se apropia de cetăţeni şi de a încerca să le reamintească circumstanţele care au dus la reunificarea germană.

Ea a mai afirmat că se va acorda o atenţie specială locuitorilor din estul Germaniei, unde nemulţumirea în legătură cu standardele de viaţă şi salarii, care sunt mai mici decât ale celor din vest, au dus la creşterea sprijinului pentru partide antisistem, precum Alternativa pentru Germania (AfD).