DISTRIBUIȚI
hk.on.cc

Nouă persoane au murit şi 15 rănite luni dimineaţă într-un incendiu izbucnit într-o unitate a unui spital din Taiwan unde erau internaţi pacienţi în fază terminală, au anunţat serviciile de pompieri, informează France Presse, potrivit agerpres.

Cele 36 de persoane – între care trei membri ai personalului – care se aflau în unitatea situată la etajul şapte al acestui spital din New Taipei au fost evacuate. Şaisprezece au făcut stop cardiac, dintre care şapte au putut fi resuscitate.


Citește și : Columbia: Gruparea de gherilă ELN continuă să recruteze minori în timpul negocierilor de pace

Şeful pompierilor din New Taipei, Huang Te-ching, a anunţat că a fost deschisă o anchetă asupra originii incendiului, dar a respins informaţiile potrivit cărora sistemul de extinctoare automate nu ar fi funcţionat corect.

„Sistemul funcţiona, dar era departe de locul unde s-a declanşat incendiul şi focul nu a putut fi stins imediat”, a declarat el reporterilor.

Imaginile camerelor de supraveghere difuzate de media locale arătau angajaţi fugind pe culoare şi evacuând pacienţii în braţe sau în scaune cu rotile.

Unsprezece dintre răniţi ar fi în stare gravă.

Citește și : Rusia va riposta la sancţiunile americane prin diminuarea investiţiilor în active financiare

Presa locală a relatat, citând rude ale pacienţilor, că aceştia au auzit o explozie şi suspectează posibila explozie a unui tub de oxigen ca fiind cauza incendiului.

„Vom stabili cauza incidentului pentru a împiedica o situaţie similară să se producă din nou”, a declarat prim-ministrul William Lai.