DISTRIBUIȚI

sursa foto:  alexkaypotter.com

Nouă persoane, printre care copii, au fost ucise vineri într-un raid aerian care a distrus două clădiri într-un cartier rezidenţial din capitala yemenită Sanaa, a anunţat un martor şi surse medicale pentru AFP, potrivit agerpres.

Acest martor, Mohamed Ahmed, care locuia într-una dintre clădirile distruse, a relatat că împreună cu alţi locuitori ai imobilului au scos nouă trupuri neînsufleţite de sub dărâmături, printre care copii ai unei familii, şi le-a transportat la un spital.


Raidul a vizat cartierul Faj Attan, în sudul capitalei Yemenului, potrivit unui fotograf AFP aflat la faţa locului.

Citeşte şi: Stat Islamic contraatacă în Siria. Pierderi însemnate pentru armata lui Bashar al-Assad

O sursă de securitate şi medici au confirmat bilanţul de nouă morţi, printre care copii.

Atunci când a căzut racheta, una dintre clădiri s-a surpat imediat, ducând la distrugerea celeilalte, a povestit martorul. Potrivit acestuia, unii locuitori s-au putut salva la timp, însă alţii au rămas blocaţi sub dărâmături. ‘Unii dintre ei au murit şi alţii au fost răniţi’, a mai spus el.

Potrivit fotografului AFP, cele două clădiri de trei etaje fiecare au fost complet distruse.

Postul de televiziune al-Massira, care aparţine rebelilor houthi, a anunţat la rândul său că 14 persoane au murit în acest raid, pe care îl atribuie aviaţiei coaliţiei arabe, conduse de Arabia Saudită.

În războiul din Yemen forţele preşedintelui yemenit Abd Rabbo Mansour Hadi, susţinut de o coaliţie militară arabă, se confruntă cu rebelii houthi, aliaţi ai susţinătorilor fostului preşedinte yemenit Ali Abdallah Saleh. Acestea din urmă deţin controlul asupra capitalei yemenite.