DISTRIBUIȚI
dpa

Nouă femei se numără între cei 33 de deputaţi care vor reprezenta Kabulul în parlamentul afgan, potrivit rezultatelor finale ale alegerilor legislative desfăşurate acum aproape şapte luni în Afganistan, anunţate miercuri de Comisia electorală independentă, transmite dpa, potrivit agerpres.

Rezultatele din provincia Kabul sunt anunţate ultimele după ce au fost contestate şi voturile au fost renumărate de mai multe ori, iar mai mulţi candidaţi rămaşi fără mandate după ce fuseseră declaraţi câştigători într-o primă fază protestează de mai multe zile în faţa clădirii legislativului.


Citeşte şi: Fiul lui Trump a acceptat să fie audiat în Senatul american

Numeroşi politicieni afgani au criticat ritmul lent în care a lucrat comisia, în condiţiile în care scrutinul a avut loc la 20-21 octombrie în 32 din cele 34 de provincii ale Afganistanului. În provincia Kandahar, votul a fost amânat cu o săptămână după un atac împotriva comandantului poliţiei locale.

Sesiunea inaugurală a noului parlament afgan s-a desfăşurat la 26 aprilie în prezenţa preşedintelui afgan Ashraf Ghani, înainte de atribuirea celor 33 de locuri ale provinciei Kabul.

Citeşte şi: Manifestaţii violente împotriva construirii unei catedrale în Ekaterinburg

La începutul lui noiembrie anul trecut, ONU a anunţat că un număr de 56 de persoane au fost ucise şi 379 rănite în timpul alegerilor legislative, ceea ce face ca scrutinul să fie cel mai sângeros înregistrat vreodată în această ţară.